Selecteer een pagina

Een tuin zonder bloemen en planten ziet er doorgaans wat kaal uit. Het is misschien wel een bijzonder onderhoudsvrije tuin, maar het is natuurlijk wel heel erg mooi als er wat planten en bloemen in de tuin te vinden zijn. Een tuin moet immers leven! Sommige mensen denken dat ze misschien te weinig ruimte hebben voor wat groen, maar niets is minder waar. In deze blog geven we graag een paar leuke ideeën voor plekken waar je wat planten en bloemen kwijt kunt. 

Idee #1: Op de poort en de schutting

Als je tuin niet heel erg veel oppervlakte heeft, ben je misschien niet zo geneigd om een deel van je tuin op te offeren voor planten en bloemen. Gelukkig hoeven planten en bloemen niet per se altijd op het oppervlak te worden geplaatst. Door middel van het gebruiken van eenvoudig montage gereedschap, kun je ervoor zorgen dat er een paar hele mooie bloemen en planten aan je schutting of aan je poort worden bevestigd. Ook als je poort onderdeel is van een hekwerk, dan kun je deze vaak voorzien van klimplanten. 

Idee #2: Aan de muren van je huis of schuur

Naast het plaatsen van bloemen en planten op je schutting, hekwerk of je poort, kun je natuurlijk ook diverse plantenbakken monteren aan de muur. Elke tuin heeft een wel stuk muur. Het zij die van de woning of die van de schuur. Dit is een ideale locatie om een paar mooie plantenbakken te monteren als je niet teveel zitoppervlak wil opofferen. 

Idee #3: Planten in de hoogte

Tenslotte is er nog een andere plek waar je je planten kunt laten groeien: de hoogte in! Voornamelijk door middel van het gebruiken van een pergola kun je ervoor zorgen dat je erg prettig zit en toch omringd bent door planten en bloemen. Let er wel op dat niet elke soort plant geschikt is voor een pergola, al is het belangrijkste dat er überhaupt meer groen in je tuin is te vinden.