Selecteer een pagina

Nu de zomer is aangebroken genieten we met z’n allen van het lekkere weer in onze eigen tuin. De tuin hoort een plek te zijn vol gezelligheid en sfeer, maar ontbreekt dit nog een beetje in jouw tuin? Je kunt ervoor kiezen om de gehele tuin aan te pakken, maar kunt deze ook op kleine schaal vernieuwen. Met een aantal aanpassingen kun je een geheel nieuwe look en feel in de tuin creëren. Wij hebben drie tips voor je op een rijtje gezet voor als je de tuin gaat renoveren

Beginnen bij het begin: de basis

Voordat je een tuinwinkel binnenloopt, is het belangrijk om te kijken naar de basis van jouw tuin. Wat zie je graag terug komen in de nieuwe tuin? Is dit een groot grasveld? Of heb jij liever de hele tuin vol met tegels? De tuinontwerpen zijn erg belangrijk. Deze kan je namelijk niet zomaar veranderen en daarom moet er goed over nagedacht worden. 

Bij de basis van de tuin is de vorm en de grootte natuurlijk ook bepalend. Een kleine tuin moet je nu net wat slimmer inrichten dan een grote tuin. Let op: als je een kleine tuin hebt, betekent dit niet dat je geen meerdere hoekjes kunt creëren. 

Verschillende tuinmeubels

Als je een plattegrond hebt gemaakt van de tuin en de basis duidelijk is, kun je gaan kijken naar de tuinmeubels. Je hebt verschillende opties als het gaat om tuinmeubels. Zo kun je kiezen voor een lekkere loungebank, een grote eettafel of een leuke tuinset. Houd rekening met de verschillende hoekjes in de tuin. Creëer een speciaal terras voor de eettafel en een ander hoekje voor de grote bank. Verschillende zitplekken in de tuin zijn niet alleen erg handig, maar zorgen ook voor sfeer.  

Ga aan de slag met accessoires

Accessoires kunnen natuurlijk niet ontbreken in de tuin. Met leuke accessoires creëer je sfeer in de tuin. Bepaal van tevoren welke stijl je wilt hanteren in de tuin. Is dit strak en modern? Of toch juist romantisch? Je kunt er ook voor kiezen om meerdere stijlen met elkaar te combineren, alles kan en alles mag in jouw tuin. Schaf een paar sierkussens met verschillende prints aan en plaats een aantal kaarsjes in de tuin.