Selecteer een pagina

Grote hoeveelheden kalk zijn voor veel ondernemers een probleem. Mocht jij dit als bloemist ook zo ervaren, lees dan onderstaande info! We vertellen je hier onderstaand graag meer over.

Wanneer je graag een positieve bijdrage wilt leveren aan het milieu, maar ook aan het feit dat het water wel wat zachter kan dan is een waterontharder zeker wel een optie. Natuurlijk heeft dat veel meer voordelen en die willen dan ook heel erg graag delen met iedereen. Lees snel wat dit voor voordelen zijn. 

Zacht water met de waterontharder 

Kalk is een steenvorm, dat opgelost is in water. Wanneer er een was gedraaid wordt schuren de ruwe korreltjes de vezels van de was kapot. Daarom gaat kleding dan korter mee en voelt het ook ruwer aan. Wanneer het water kalkvrij is blijven er geen ruwe kalkresten achter in de was waardoor er dus zachtere was is. Alleen daarvoor is een waterontharder al een besparing. 

Met zacht water kunnen de huidproblemen verzachten. Met hard water kunnen de kalkdeeltjes die in het leidingwater zitten zich in de huidporiën nestelen. Daardoor kunnen de huidvetten minder hun werk doen. De huid droogt dan uit en krijgt men kloven, jeuk of geïrriteerde huid. Nu is zacht water echt geen geneesmiddel voor psoriasis of eczeem, maar er kan wel verbetering gemerkt worden met een waterontharder.

Minder tijd nodig voor schoonmaken door de waterontharder

Wanneer er geen kalk meer hebt in het leidingwater zit is er geen kalkaanslag op servies, glaswerk of ander vaatwerk. Ook ramen en tegelwerk in de natte ruimtes drogen streeploos op zonder dat het nog nagewerkt moet worden met een zeem of dergelijke. Er is dan ook geen drukverlies meer omdat er geen kalkaanslag meer is op leidingen, kranen en douchekoppen. Er is dus minder schoonmaaktijd nodig en op schoonmaakmiddelen kan behoorlijk bespaard worden met de waterontharder.

Duurzaamheid met de waterontharder

Doordat kalkaanslag niet meer aan verwarmingselementen gaat zitten wordt er geen rendement verloren omdat men een waterontharder gebruikt. Dit scheelt op de energierekening. Met de waterontharder is de kalk uit het water kunnen zeep en andere schoonmaakmiddelen de capaciteit inzetten voor reiniging. Dat is dan goed voor het milieu. Wanneer er dus een waterontharder gebruikt wordt kan er behoorlijk bespaard worden op schoonmaakmiddelen en zeep.