Selecteer een pagina

Bloemen en planten geven je kamer niet alleen een touch up ze helpen je geest en lichaam energie te geven. Daarnaast zijn ze natuurlijk erg Instagrammable met een mooi opgemaakt bed op de achtergrond. Het belangrijkste van het hebben van planten en bloemen in je slaapkamer is dat ze koolstofdioxide uit de lucht filteren en je dus voorzien van frisse lucht. Dit natuurlijke filtersysteem heeft een flinke positief effect op je nachtrust. Neem daar een heerlijk 180×200 matras van matrassenman.nl bij en een lekker dekbed en je bent voorzien. Nu hoor ik je al vragen, maar welke planten en bloemen zijn dan goed voor in de slaapkamer? Lees snel verder voor het antwoord.

Jasmijn

Net als lavendel, is Jasmijn een ongelooflijk rustgevende plant. Uit een Amerikaanse Universitaire studie blijkt dat je angst afneemt door het inademen van de aroma’s van de jasmijn plant. Ook zou het een positief effect hebben op je cognitieve resultaten. Jasmijn is officieel een buitenplant, maar kan prima een paar weken binnen in leven worden gehouden. Deze bloemen kan je zowel in de zomer als in de winter aanschaffen. Voor een optimale geurbeleving raad ik aan de plant bij het raam te zetten. 

Japanse Vredeslelie

De Japanse Vredeslelie doet wonderen voor de luchtvochtigheid in je slaapkamer. Deze plant verhoogt de luchtvochtigheid met wel 5%. Daarnaast is deze plant in staat om schadelijke stoffen, zoals benzeen, trichloorethyleen en formaldehyde uit de lucht te halen. Deze plant kun je het beste kopen in de lente en heeft weinig licht nodig. Zet hem dus niet bij je raam in de zon! Let er wel op dat deze plant giftig is voor zowel mens als dier. Verstandig is dus om deze plant ergens op een hoge plank te zetten. 

Anthurium

De Anthurium is een van de betere planten om de lucht in je slaapkamer te zuiveren. Het natuurlijke filtersysteem in deze plant verwijdert de meest voorkomende huishoudelijke gifstoffen, zoals ammoniak, xyleen en formaldehyde. Deze plant koop je in het voorjaar en de zomer. Houdt de plant uit direct zonlicht en geef deze alleen water als de grond droog aanvoelt.