Selecteer een pagina

In deze blog leggen we je uit waarom een akoestisch plafond erg goed is voor je zaak. We komen met voorbeelden om je te overtuigen waarom het helemaal geen gek idee is om te gaan voor akoestisch plafond van acosorb.nl. Lees er meer over in deze blog. 

Fijnere sfeer voor je klanten

Er is een manier om de sfeer voor je klanten in je zaak een stuk fijner te maken. Dat heeft voor een groot deel te maken met de klank die in sommige panden aanwezig is. We hoeven maar te denken aan grote winkels, restaurants en allerlei kantoorpanden waar er niet nagedacht is over de klank van de ruimte, waardoor mensen als het ware verdrinken in galm. Dit laatste is een probleem dat voor het grootste deel komt door een postmoderne open architectuur waarin nauwelijks geluidsisolerende tussenwanden worden aangebracht in een pand. Daarbij zijn plafonds hoog en laten soms de leidingen zien. Voeg daarbij een beton- of gietvloer en je hebt een prachtige galmende klankkast waarin mensen elkaar niet meer normaal kunnen verstaan omdat alle stemmen dwars door elkaar heen gaan. 

Dit probleem kan verholpen worden door een akoestisch plafond. 

Wat is en doet een akoestisch plafond?

Een akoestisch plafond is een spuitplafond dat door een gespecialiseerd bedrijf, acosorb.nl, wordt aangebracht. Het is een heel handig plafond, want het absorbeert het geluid. Zo galmt de kamer veel minder waarin het plafond is aangebracht. Stel je voor dat je lekker je bloementje kunt kopen bij de bloemist en de deze eens een keer goed kunt verstaan of dat je een goed gesprek kunt voeren in een restaurant zonder in de avond thuis last te hebben van een schorre keel omdat je de hele tijd moest schreeuwen: een verademing zo’n plafond.