Selecteer een pagina

Naast gewone pallets worden ook veel europallets gebruikt. In deze blog beschrijven wij een aantal voordelen van deze pallets. Lees snel door!

Europallet

Wat is nou zo’n europallet? Dit is een blokpallet die moet voldoen aan verschillende voorwaarden, om deze benaming te krijgen. Zo heeft een europallet een standaardafmeting van 80 bij 120 centimeter. Daarnaast is de draaglast van deze pallet maar liefst 1500 kilogram. De eisen, waar de pallet aan moet voldoen, worden bepaald door ‘European Pallet Association’, op elke goedgekeurde pallet staat hun logo. Op deze manier weet je ook of het een goede pallet is.

Meest gebruikte pallet

Eén van de grote voordelen van een europallet, is dat dit de meest gebruikte pallet is in Europa. Op deze manier kan iedereen in de logistieke lijn hier rekening mee houden. Producent tot afnemer zou kunnen inspelen op het feit dat de goederen of spullen worden geleverd op een pallet met de afmeting 80 bij 120 cm. Je zou zelfs de omvang van vrachtwagens er zo op kunnen indelen om goederen en spullen zoals bloemen op een zo efficiënt mogelijke manier te vervoeren. 

Gegarandeerde kwaliteit

Niet alleen de productie van de europa dit gebeurt door gecertificeerde bedrijven, ook reparatie kan Alleen bij een bepaald aantal geselecteerde houtbewerkingsbedrijven. Op deze manier blijft de kwaliteit van de pellets hoog, zodat elk bedrijf ervan uitgegaan dat de pellets van een minimale kwaliteit zijn.

Ruilen

Doordat de europallets gegarandeerde kwaliteit hebben in combinatie met de standaardafmetingen. Kunnen bedrijf de pellets ook nog eens gemakkelijk uitruilen. Wanneer er bijvoorbeeld 100 pallets worden geleverd, kunnen er ook weer een aantal worden meegenomen. Er zou natuurlijk ook een soort van spel kunnen ontstaan, dit zou je dan eenvoudig kunnen oplossen door bijvoorbeeld een ander bedrijf erbij te betrekken of door pallets bij te kopen.