Selecteer een pagina

Wil graag een nieuwe vloer aanschaffen? Heb je dan al eens gedacht aan een gietvloer? Zo een vloer heeft heel veel verschillende voordelen. In deze blog beschrijven we deze voordelen. Zo gaat over de volgende onderwerpen: de waterdichtheid, de warmte en nog veel meer!

 

Waterdicht

 

Gietvloeren zijn geschikt voor in iedere ruimte, dit geldt voor in de woonkamer tot in de badkamer. Dit is mogelijk doordat de vloer volledig waterdicht is. Hierdoor geeft de vloer je de mogelijkheid om erop te douchen. Maar ook voor in de keuken en woonkamer is het een goede vloer.

 

Warmte

 

Het bed uitstappen ‘s morgens, kan heel vervelend zijn. Dit komt waarschijnlijk omdat je jouw warme deken verruild voor een koude vloer. Met de gietvloer zou je in mindere mate last hebben van koude voeten, dit komt omdat de vloer warm en aangenaam aanvoelt. Mocht het nou nog niet warm genoeg zijn, een gietvloer gaat geweldig samen met een vloerverwarming.

 

Geluiddempend

 

Met een geluiddempende vloer kan je makkelijker je eigen gang gaan. Ze wordt bij een feestje in een appartement meer geluid gedempt en zullen de buren minder klagen over geluidsoverlast. Of moet je vroeg de deur uit en wil je zo snel mogelijk doen, met de gietvloer maak je minder herrie en zal je gezin of huisgenoten langer kunnen slapen.

 

Schoonmaak

 

Aangezien er gietvloer ook geschikt is voor in de keuken en vaak ook in de keuken ligt. Moet de vloer goed bestendig zijn tegen de vetspetters, sauzen en voedselresten. Hij is zijn ook nog geen probleem voor de vloer. Met bijvoorbeeld een houten vloer zouden de vetspetters in het hout kunnen trekken, maar met een gietvloer haal je het zo weg met een vochtig doekje.