Selecteer een pagina

Iedereen houdt van bloemen in zijn huis. Het probleem met de meeste soorten bloemen en boeketten is alleen dat ze snel verwelken. Al snel blijf je achter met verwelkte bloemen en uitvallende bloemblaadjes in je vensterbank. Als je dit vervelend vindt ben je gelukkig niet de enige. Droogbloemen worden steeds populairder in huizen en doen gelukkig al lang niet meer denken aan de inrichting van je grootouders. Natuurlijk kun je ervoor kiezen zelf bloemen te drogen, of je kunt ze eenvoudig online kopen, zoals bijvoorbeeld bij een droogbloemen groothandel.

Droogbloemen als veelzijdige decoratie

Droogbloemen kun je gelukkig op veel verschillende soorten manieren terug laten komen in je interieur. Je kunt ervoor kiezen, zoals veel mensen dit vroeger ook deden, ze ondersteboven opgehangen te presenteren. Dit geeft een unieke toevoeging aan elke kamer en kan een echte eyecatcher zijn. Wat veel mensen ook doen is het presenteren van een enkele droogbloem als decoratie op bijvoorbeeld een tafel. Maar wat tegenwoordig verreweg het meest populair is en regelmatig terugkomt als inspiratie bij verschillende magazines die zich specialiseren in woontrends zijn gedroogde grassen.

Gedroogde grassen als decoratie

Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij droogbloemen of decoratie in het algemeen. Toch kunnen gedroogde grassen een ontzettende smaakvolle toevoeging in je huis geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie presentatie in langwerpige vazen. Wat ook steeds vaker gebeurt is het zelf samenstellen van boeketten van gedroogde bloemen. Zo kun je een speels effect creƫren door grassen toe te voegen aan je boeket dat je zelf hebt samengesteld. Grassen geven een landelijke en ruige sfeer wat elke ruimte mooi complementeert.

Verschillende manieren van bloemen drogen

Bloemen worden op verschillende manieren gedroogd. Als je dit zelf wilt doen zijn er dan ook een aantal mogelijkheden beschikbaar. Zo kan je de bloemen in bosjes ondersteboven ophangen om ze te laten drogen. Denk er hierbij wel aan dat dit op een droge plek moet gebeuren. Doe dit ook het liefst uit de zon, omdat de bloemen dan eerder zullen verkleuren. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om de bloemen ouderwets in een boek te laten drogen. Hier worden de bloemen echter wel erg plat van, waardoor ze minder mooi zijn om erna te presenteren in een boeket. Mocht je dit toch te veel werk lijken, kan je er natuurlijk ook voor kiezen de bloemen zelf aan te schaffen. Dit kan je eenvoudig en snel met de klik van een muis doen bij een droogbloemen groothandel.

Bruine Installatie En Bloemen