Selecteer een pagina

Allereerste willen we graag benadrukken dat het erg belangrijk is om een thuiswerkplek op een fijne manier in te richten. Omdat we een site zijn die vooral gaat over de fleurige kracht van bloemen, is het onze eerste aanrader om voldoende groen, zoals planten en bloemen in je kantoor te zetten. Het thuiskantoor ziet er zo een stuk leuker uit en planten zorgen ook nog eens een keer voor frisse lucht. Ga er zeker mee aan de slag. Verder is het mogelijk om een thuiswerkplek zo efficiënt mogelijk in te richten. Daar ga je zeker veel praktisch genoegen aan beleven. 

Inrichting voor de thuiswerkplek 

Allereerst is het erg belangrijk om te zorgen dat de ruimte helemaal leeg is waar jij de thuiswerkplek in gaat realiseren. Of dit nu in de fysieke wereld zo is of in je gedachten, dat maakt niet zoveel uit. Het gaat erom dat je de zaak in perspectief kan zien. Dat je dus alles wat nodig is in de kamer hebt staan en alles wordt er niet in hoort gewoon er niet inzet. Dus wanneer gaan veel te veel in de kamer staat: haal het eruit. 

Daarnaast zorg je ervoor dat de meubels waaraan je werkt, helemaal goed afgesteld zijn zodat je in een prettige houding zit te werken. Het zou zonde zijn wanneer je bijvoorbeeld blessures zou oplopen omdat je niet in een goede werkhouding zit. Weet je niet precies hoe je dit moet doen, dan is het altijd goed om gewoon naar je lichaam te luisteren, wanneer je ongemakken begint te voelen, dan is het zaak om actie te ondernemen. Het is ook mogelijk om een expert in te schakelen om eventjes te kijken hoe het beste alles ingesteld kan worden.

Multifunctionele ruimte 

Een thuiswerkplek is niet per definitie alleen maar een plek waar je voor je werkgever aan het werk bent. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je allerlei hobby’s ernaast hebt waar de kamer voor ingericht is. We hebben het dan over een multifunctionele kamer waarin je goed moet kunnen bewegen en de verschillende activiteiten ondernemen. Wanneer je multifunctionele meubels gebruikt, is het mogelijk om ook in een kleine kamer diverse activiteiten te doen. Denk bijvoorbeeld aan een kast die uitgeklapt kan worden als bureau om eraan te werken voor je werkgever, terwijl als deze kast ingeklapt is, je ook genoeg ruimte hebt om je yogamat neer te leggen en daar yoga te doen. Zet bijvoorbeeld in de kamer ook een opklapbank, ook wel een slaapbank genoemd, zodat de kamer ook dienst kan doen als logeerkamer.