Selecteer een pagina

Een gietvloer is tegenwoordig superpopulair. Je ziet hem overal, in een industriële setting, in moderne woonkamers en nu ook in een tuinhuis. Ja, je hoort het goed! De gietvloer is multifunctioneel en erg makkelijk in het gebruik. We gaan in deze blog jou een aantal voorbeelden geven die je zeker gaan overtuigen!

Minimalistisch en flexibel

Het mooie van de gietvloer is dat de look heel eenvoudig is. Dat komt door het vlakke betonachtige uiterlijk van de gietvloer. Het is wel zo dat een gietvloer veel praktischer is dan een betonvloer, dit komt omdat het eerste type vloer niet zo stoffig is en ook niet zo snel scheurt. Hoe zit dit precies? Vloer is gemaakt van kunststof waardoor deze flexibel is en goed meebeweegt met warmtewerking. Deze werking ontstaat wanneer een vloerverwarming actief is, het materiaal zet uit bij verwarming en krimpt weer tijdens het afkoelen. Beton doet dit niet zo best, waardoor scheuren kunnen door ontstaan in dit materiaal, het is dus niet flexibel. 

Makkelijk schoon te maken

Mensen met jonge kinderen zullen het beamen: de gietvloer is zeer praktisch als er kleintjes in de buurt zijn. Deze mensjes willen nog wel eens wat laten vallen, bijvoorbeeld in de eetkamer, maar ook in de tuin. Zo’n gietvloer is dan heel erg makkelijk schoon te maken. Even een doek eroverheen en klaar is Kees! Zo’n vloer leg je natuurlijk niet op het terras, maar bijvoorbeeld in het tuinhuis. Een tuinhuis kan tegenwoordig een complete buitenhuisje zijn waar in de zomer genoten wordt van een barbecue met vrienden en familie. Een gietvloer in zo’n huisje geeft een bijzondere uitstraling aan het bouwwerk. Precies wat je zoekt in de moderne tuininrichting.

Verschillende kleuren

Omdat het een kunststof vloer betreft, is de gietvloer verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel leverbaar. Toch zien we vaak de grijze gietvloer, ook wel betonlookvloer genoemd, terugkomen in thuisdesign. Maar je kunt even zo goed een rode gietvloer krijgen. Hoewel we denken dat dit niet per se heel leuk staat in de tuin. Laat je inspireren door een specialist en wees creatief. Blijf ons volgen en maak er in de tuin iets moois van deze zomer.