Selecteer een pagina

In bedrijven zoals bloemenzaken gaat behoorlijk wat water om en dat brengt vooral in gebieden met hard water de nodige problemen met zich mee. Gelukkig kun je deze wel allemaal oplossen met een eenvoudige technische oplossing. De technische oplossing waar we het vandaag over hebben is een waterontharder. Wat het precies voor ding is en hoe het werkt gaan we met je doornemen, dus lees snel door en kijk hoe het in elkaar zit. 

Waterontharder

Hoeveel mensen hebben al ontdekt hoe ontzettend makkelijk het is om een waterontharder te hebben thuis of bij het bedrijf. Het ding zorgt ervoor dat in gebieden met hard water de kalk uit het water gehaald wordt. Deze kan problemen veroorzaken in apparaten, zoals wasmachines en vaatwassers. De opgehoopte kalk in de machines gaat ervoor zorgen dat ze minder goed gaan presenteren en meer energie vreten. Helaas gaan ze ook veel sneller stuk door kalkaanslag. Waterontharder zorgt ervoor dat deze problemen zich niet voordoen. 

Welke waterontharder is de beste? 

We hebben een aantal waterontharders voor je bekeken en de conclusie van dit alles is, dat we je willen adviseren om te gaan voor een magnetische waterontharder. Deze heeft dus magneten in zich en heeft verder geen onderhoud nodig. De magneten zorgen voor de magnetische straling waarmee het water bewerkt wordt. De kalk wordt er niet uitgehaald, maar het water wordt zo werkt dat deze gewoon opgelost blijft zitten in het water.

Het voordeel daarvan is dat je ook niet zit met een reservoir dat je om de zoveel tijd moet verversen.

Er bestaan zogezegd ook nog allerlei andere waterontharders waarvan de een ook populair is en dat is de ionische waterontharder, deze zien we vaak in Amerika. Het nadeel van deze waterontharder is dat er zout vanuit de waterontharder uiteindelijk in het milieu terecht kan komen waardoor zoet drinkwater aan het verzilten slaat. Zo is het niet meer bruikbaar als drinkwater. Verzilting van water is overigens een mondiaal probleem. Dus ga zeker voor een magnetische waterontharder.