Selecteer een pagina

Als je tegenwoordig in je kamer een bijzondere plant wil hebben dan hoor je al snel maar je moet zelf er wel goed voor zorgen. Het water geven is bekend en de meeste bloemisten weten je te vertellen, hoe vaak en hoe veel dit moet. Wat vloeibare voeding in het water en de juiste potgrond en de plant zou moeten groeien. Wat echter vergeten wordt is dat licht voor een plant misschien nog wel belangrijker is dan water en de juiste voeding. Om die reden is het verstandig na te denken over kweeklampen kopen.  

Licht in huis

In de zomermaanden is de kans dat het erg warm wordt in huis in ons klimaat aanwezig. Om die reden wordt er vaak gekozen voor een zonnescherm of rolluiken om de zon (en daarmee de warmte) buitenshuis te houden. Er wordt echter vaak vergeten dat dit ook invloed heeft op de planten. Een plant heeft licht (en warmte) nodig. Door je kamer te verduisteren ontneem je de plant de mogelijkheid om te groeien wat voor de plant beter is.

Oplossing

Een oplossing voor dit probleem is het aanschaffen van een kweeklamp. Je zorgt dat deze lamp (die in vele vormen en maten verkrijgbaar is) het licht afgeeft wat nodig is voor de groei van de plant. Of het nu minder licht is door de zonwerende maatregelen of door de wintermaanden waarin de zon minder vaak schijnt, je plant krijgt door een kweeklamp voldoende licht waardoor de groei niet geremd of tot stilstand komt.

Aanschaf kweeklamp

Bij de aanschaf van een kweeklamp als oplossing voor het genoemde probleem is het belangrijk om te kijken naar de lichtsterkte, de lichtkleur en de warmte die de lamp afgeeft. Er is door plantenliefhebbers veel kennis verzameld over welke kweeklamp voor welke soort geschikt is. Deze informatie wordt veel gedeeld op internet waardoor je als je een kweeklamp zoekt de juiste kan selecteren. Daarmee is de kans dat je plant mooier bloeit een stuk groter geworden.