Selecteer een pagina

Om maar meteen met de deur in je Amsterdamse huis te vallen, het is superbelangrijk om in deze onveilige stad een inbraakpreventie check te laten doen. Een slotenmaker kan dit voor je doen en het is binnen no time geregeld. Het grote voordeel hiervan is dat je op deze manier de sloten en afsluitingen van je huis gecheckt krijgt door een professional. Deze kan ook direct actie ondernemen. We raden je slotenmaker amsterdam aan, want zij zijn expert in dit soort zaken. In deze blog vertellen we je nog meer tips. 

Veilig wonen in Amsterdam

Amsterdam behoort tot een van de meest onveilige steden van Nederland, toch is onze hoofdstad nog steeds een van de veiligste van Europa. Het is maar net hoe je het bekijkt. Wat wel zo is is dat de criminaliteit hoger ligt in de randstad, waaronder Amsterdam, dan bijvoorbeeld in Friesland of Groningen. Waar dit aan ligt laten we even buiten beschouwing, want dan zijn we nog wel even bezig alles op te sommen. Waar het omgaat is dat je echt actie moet ondernemen om je woning te beveiligen. Een slotenmaker kan dit voor je doen door middel van een inbraakpreventie advies. Wanneer duidelijk wordt dat er verbeterpunten zijn kan deze expert het direct voor je regelen. Daarnaast is het zo, dat wanneer er al een inbraakpoging gedaan is, de slotenmaker je kan helpen een noodafsluiting te maken. Daarna worden de zwakke punten verbeterd, zodat je weer veilig kunt afreizen naar je werk in Haarlem, zonder dat je het gevoel hebt dat de inbrekers hun slag kunnen slaan. 

Wat kan ik nog meer doen om mijn huis veiliger te maken?

Vergeet niet dat de slotenmaker en zijn inbraakpreventie advies slechts het begin zijn van een veilige woning. We raden je sterk aan ook een alarminstallatie en een camera te installeren. Tegenwoordig zijn deze niet meer zo duur en werken vanaf het internet. Een alarminstallatie waarschuwt een meldkamer waardoor interventiediensten direct in actie kunnen komen. Het camerasysteem helpt potentiƫle daders vast te leggen en daar dus op te sporen.

Daarnaast is het erg slim om te zorgen dat je geen waardevolle spullen in het zicht hebt liggen, bijvoorbeeld op de tafel, zeker niet wanneer je op vakantie bent. Laat familie altijd post uit de brievenbus halen en gordijnen open en dicht doen. Zo lijkt het net alsof je thuis bent.