Selecteer een pagina

Bij het verlies van een dierbare wil je deze uiteraard herdenken. Grote kans dat jij als nabestaande dit regelt. Al kan er tegenwoordig al van alles van te voren vastgesteld worden. Zo kan er al bepaald worden waar de begrafenis, herdenking of crematie plaats zal vinden. Het is ook mogelijk om al van te voren een kist uit te kiezen, het soort catering te bepalen en wellicht al een gedenksteen uit te zoeken. Wanneer dit allemaal al geregeld is, scheelt dit ontzettend veel werk voor de nabestaanden. Zij gaan immers door een zeer emotionele tijd en dit soort zaken regelen kan dan erg lastig zijn. Ditzelfde geldt voor rouwboeketten. Dit is immers erg persoonlijk. Of het nu van te voren of achteraf nog uitgezocht moet worden, een rouwboeket dient altijd van topkwaliteit te zijn.

Waar moet je op letten bij een rouwboeket?

Wanneer een rouwboeket gekocht wordt is het de bedoeling dat dit boeket de overledene herdenkt. Er wordt dus gekeken naar hoe een persoon was en waar deze voor stond. Aan de hand hiervan kan het rouwboeket samengesteld worden. Een boeket met veel verschillende kleuren kan voor de ene persoon helemaal geschikt zijn en voor de andere persoon weer niet. Deze houdt misschien alleen van een wit boeket. Het beste is om dit soort zaken, indien mogelijk, van te voren vast te stellen. Dan is het niet nodig om op de gok een rouwboeket te laten maken. Sommige dierbaren zullen helaas vrij plotseling overlijden. Dan is het goed om na te denken over hoe een persoon was en waar deze persoon van hielt.

Omdat een rouwboeket zo persoonlijk is, is het belangrijk dat je een goede klik hebt met de bloemist. Kies een bloemist waarvan jij het idee hebt dat die echt naar je luistert en met je meedenkt. Het is voor jou al lastig zat om het verlies te verwerken, je wilt niet ook nog eens alles helemaal zelf hoeven doen. Daarnaast is het belangrijk om eventueel te kijken hoe de bloemist andere bloemstukken in elkaar zet. Jij wilt immers alleen topkwaliteit. Er zijn dan ook bloemisten die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van rouwboeketten. Vraag hier expliciet naar. Op het eerste gezicht lijkt het misschien op ieder ander boeket of krans, maar het is echt een andere tak van sport. Informatie opvragen over hun ervaring met rouwbekketten kan dan zeker geen kwaad. Er komt ontzettend veel kijken bij een rouwboeket, wees er daarom zeker van dat er alles gedaan wordt om top kwaliteit te leveren.

Bron: Wishflowers.nl