Selecteer een pagina

Wil je mooie bloemen of wil je rouwkrans via Rouwboeket.nl bestellen? Het is dan wel belangrijk dat je eerst goed bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast wil je er ook zeker van zijn dat de boodschap goed overkomt. De volgende tips helpen je om de best mogelijke keuze te maken in dat opzicht. Zo bewijs je een mooie laatste eer.

1. Wensen van de familie

Het is belangrijk dat je nadenkt bij een rouwboeket kopen. Het is altijd zo dat er bepaalde wensen worden kenbaar gemaakt door de familie. Wanneer je de rouwkaart bekijkt, dan kan je die achterhalen. Dit kunnen ook wensen zijn die de overledene al had doorgeven. Doe daar dan ook aan mee. Dit is ook fijn voor de nabestaanden.

2. Let op de kleur

Er zijn geen regels als het gaat om de kleuren van de rouwboeketten, tenzij die in de wensen staan. Dat neemt niet weg dat kleuren wel een bepaalde betekenis hebben. Blauw betekent eeuwigheid en serene rust, maar paars is de kleur voor waardigheid. Je kan dus op die manier ook een boodschap overbrengen met de juiste kleur. Neem de tijd om dit goed uit te zoeken.

3. Een persoonlijke touch

Bloemen geven altijd een boodschap door. Dat is zeker niet anders voor rouwbloemen. Je kan dus iets zeggen door de juiste bloemen te kiezen. Laat deze passen bij wat de band met de overledene was voor jou. Bloemen die iets zeggen over liefde, of juist over vriendschap, kunnen weleens perfect passen bij wat je wilt zeggen. Daar kan je dus het nodige mee bereiken.

4. Regel de bezorging goed

Het is belangrijk om de bezorging goed te regelen. Daarom neem je bijvoorbeeld ook contact op met het rouwcentrum. Op die manier kan je horen welke regels en gebruiken er bij dat centrum gelden met betrekking tot het bezorgen van boeketten. Zo ben je er zeker van dat ze op de juiste wijze worden aangeleverd. Geef dit ook door aan de bloemist. Dit voorkomt dat er allerlei problemen ontstaan die helemaal niet hoeven te ontstaan bij een goede aanpak.

rouwboeket