Selecteer een pagina

Een gietvloer komt met een flink pak voordelen. Deze zullen starters, tweeverdieners en mensen met kleine kinderen zeker aanspreken. Een aantal mensen zegt dit jaar nog een gietvloer te willen laten realiseren. Maar waarom is dit type vloer eigenlijk zo populair? We nemen het met je door in deze blog! 

Makkelijk

We horen vaak dat de vloer gewoon heel makkelijk is. En dat is niet verwonderlijk gezien het aantal eigenschappen dat dit type vloer heeft. Denk daarbij aan: 

  • Flexibel. Deze vloer beweegt mee met de warmtewerking die ontstaat door een vloerverwarming. Dit laatste komt door de kunststof waarvan de vloer gemaakt is. Zo zul je bij de gietvloer nooit het frustrerende en ontsierende gezicht hebben van scheuren in en stof op de vloer. Dat krijg je wel heel sterk bij een betonvloer. En dat wil je niet. 
  • Schoonmaken. Om een gietvloer schoon te maken, hoef je niet echt je best te doen. Het materiaal waar de vloer van gemaakt is, zal je de mogelijkheid geven om even vlot te dweilen om vervolgens klaar te zijn. Als je kleine kinderen hebt, hoef jij je bij deze vloer ook zeker geen zorgen te maken. Zo is het makkelijk om het eten wat zij smeren over de vloer, gewoon met een paar handige bewegingen te verwijderen, zonder dat je daarmee de vloer beschadigd of dat de kleurstoffen uit eten en drinken in het materiaal trekken. Een absolute topper wanneer je echt geen zin hebt om met een paar jaar alweer een vloer te moeten kopen. 
  • Verkrijgbaar in vele kleuren. Een gietvloer is verkrijgbaar in vele kleuren. Op deze manier zul je zeker de tint van je dromen bij de rest van je interieur weten te krijgen. Er zijn zelfs vloeren die lijken op een robuuste betonvloer. Dit noemen we de betonlookvloer. Alleen deze laatste is een stuk prettiger om op te leven. Want dit type vloer wordt niet zo snel stoffig. Een hele opluchting, ook voor mensen met een stofallergie.  

Conclusie

Deze voordelen spreken sterk in het voordeel van een gietvoer, niet waar? Laat je informeren door experts op dit gebied. Zo zul je snel een vloer weten te bemachtigen die helemaal perfect past in je interieur. De gietvloer is een absolute aanrader voor mensen met kinderen, starters en voor hen die niet veel tijd hebben om schoon te maken thuis. Je huis blijft lekker fris met dit type vloer.