Selecteer een pagina

De voordelen van een gietvloer zijn ongeëvenaard en zijn looks zijn supermooi. Mensen raken betoverd door de charmes van deze industriële verschijning. In deze blog nemen we met je door wat een gietvloer allemaal te bieden heeft en hoe je dit type vloer in je winkel of woning kunt inpassen. Lees snel verder en laat je door ons inspireren! 

De basis voor een modern interieur

We liegen niet als we zeggen dat de gietvloer de basis vormt voor een modern interieur, van zowel een woning, bedrijfspand, maar bijvoorbeeld in een tuinhuis. Door de strakke looks en de (meestal) basale tinten, is deze industriële parel een ideale toevoeging aan een eigentijds design. We zagen de gietvloer al vele jaren in de medische en industriële sector, dit vanwege het feit dat de vloer eenvoudig schoon te houden is. Dat is belangrijk omdat een vertrek dan zo hygiënisch blijft. De slijtvastheid van de vloer is eveneens algemeen geroemde eigenschap. Wanneer je een vloer wilt die tegen een stootje kan, ga dan voor de gietvloer!

Bij welke interieurstijl past de gietvloer mooi?

Een vloer kies je niet alleen voor de praktische eigenschappen, want deze moet ook wel degelijk bij de interieurstijl van jouw keuze passen. Er zijn een aantal eigenschappen die eruit springen. We zetten ze even voor je onder elkaar: 

  • De gietvloer kan uitstekend tegen water en daarom is het gemakkelijk om deze met een dweil schoon te maken. Een prima vloer dus voor in een winkel of huis
  • Door de slijtvaste eigenschappen is dit typisch een vloer die tegen een stootje kan. Mensen met kleine kinderen zijn daarom erg gebaat bij deze vloer. Ook ondernemers maken vaak gebruik van deze vloer, bijvoorbeeld in een bloemenzaak waar veel gewerkt wordt met aarde, water en organisch materiaal wat op de vloer kan vallen. Een houten vloer is in deze setting minder geschikt. 
  • Als je een perfect design voor jezelf voor ogen hebt, dan is een de gietvloer een type dat er zeker bij past. Dit komt omdat de vloer in zo’n beetje in elke kleur te krijgen is. Daarnaast hij door zijn basale looks een uitstekende basis voor een strak, modern interieur. Een winkel of woning vindt zijn basis in de gietvloer. 

Dit zijn slechts een aantal punten waarom de gietvloer zo handig toe te passen is. 

Blijf ons volgen, want dan ben je telkens op de hoogte van het laatste nieuws over woonstijl, interieur en huizen.