Selecteer een pagina

Je kunt in deze blog een aantal tips verwachten die het gemakkelijker maken om te kiezen voor kunstgras. We nemen je mee langs de voordelen van kunstgras (de reden waarom je het zou moeten aanschaffen) en vertellen je ook hoe je het goed kunt onderhouden. Lees snel met ons mee en laat je inspireren.

Wat je wel en niet moet doen met kunstgras

Veel mensen weten niet goed wat ze van kunstgras moeten verwachten en hoeveel voordeel ze er van kunnen hebben. Kijk daarom even mee naar de verschillende aspecten van kunstgras die dit tuinelement wel heel voordelig maken:

Gemakkelijk te reinigen

In tegenstelling tot gewoon gras is kunstgras goed te reinigen. Je moet wel uitkijken dat je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt. Vaak is water met een klein beetje ammoniak voldoende om hardnekkig vlekken eruit te krijgen. Je kunt kunstgrasmatten ook gemakkelijk en zonder al te veel rommel verwijderen.

Nauwelijks onderhoud

Zoals we allemaal weten hoeft kunstgras niet gemaaid te worden, omdat het niet groeit. Dit is een bijzonder groot voordeel. Ook mensen met allergieën zijn erg blij met kunstgras. Zo hebben zo geen last van de pollen in de tuin. Natuurlijk komen er wel pollen van elders de tuin in, maar het scheelt wel of je er met je neus in ligt, of niet.

Hoe ga je om met kunstgras?

Er zijn een aantal dingen die je moet onthouden wanneer je de kunstgras mat gelegd hebt en je dit heugelijke feit wil vieren met een paar vrienden en een BBQ. Namelijk, je moet zorgen dat er geen vonken of vuur op het gras komen. In tegenstelling tot gewoon gras, smelt kunstgras en dit laat plekken achter. Natuurlijk kun je een mat vervangen, maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Vuur en kunststof zullen nooit vrienden worden, dus houdt ze lekker uit elkaar. Vertel je gasten altijd dat je kunstgras hebt.

Controle

Geen enkel product is 100% onderhoudsvrij. Behalve een betonen bunker in je tuin misschien, maar wie heeft er zo’n ding in de tuin staan…. Dus een bepaald basisonderhoud is nodig. Maar dit is niets in vergelijking met een natuurlijke grasmat. Doe gewoon om de maand even een check of alles nog in orde is met de grasmat. Ook mag je gerust tussendoor even een blik erop werpen. Mochten er toch op een of andere manier vlekken gekomen zijn in de grasmat, dan kun je het beste zo snel mogelijk een reparatie uitvoeren. Veel plezier met het kiezen van je grasmat. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen voor meer informatie over interieur en design. Wij blijven je op de hoogte houden.