Selecteer een pagina

We willen allemaal geld besparen op onze energierekeningen en ervoor zorgen dat het geld dat we uitgeven aan verwarming niet verloren gaat. Maar hoe doe je dat? In deze blog geven we je een aantal tips waarmee je dit kunt doen. 

Verbeter het thermisch comfort van je huis: houd je huis warm in de winter en koel in de zomer

Een veel voorkomende misvatting over isolatie is dat het pas echt nuttig is in de warmere maanden. In feite vertraagt isolatie alle warmteoverdracht – of de warmte nu binnen of buiten is. Zoals we weten, beweegt de warmte naar de kou toe. Dit betekent dat de warmte in de wintermaanden in je wordt opgeslagen en dat je isolatie voorkomt dat deze door de muren naar de kou buiten wordt verplaatst. In de zomer gebeurt het omgekeerde – de isolatie voorkomt dat de warmte van buitenaf je huis binnenkomt, zodat je woning binnen lekker koel blijft.

Bespaar geld op de energierekening door het warmteverlies te verminderen

Tijdens de wintermaanden verliezen huiseigenaren tot 40% van hun warmte door hun muren. Buitenmuurisolatie vermindert dit drastisch en kan huiseigenaren dus tot 400 euro per jaar schelen op de energierekening. Hoewel de kosten voor het installeren van buitenmuurisolatie hoog zijn, zijn de voordelen direct merkbaar en het betaalt het zich echt terug door het verlagen van je verwarmingsfactuur elk jaar.

Verminder de hoeveelheid lawaai die je huis van buitenaf binnenkomt

De akoestische eigenschappen van je woning verbeteren met een gedegen isolatie. We raden dit echt aan als je naast een drukke weg / nabijgelegen spoorlijn woont.

Verhoog de waarde van je woning

Muurisolatie kan de waarde van je woning aanzienlijk verhogen. Als je voldoende isolatie aanbrengt, dan kan de waarde van je woning stijgen. Dit komt omdat men in de huidige woningmarkt op zoek is naar woningen met een goed energielabel. Door de stijgende kosten voor energie willen kopers een woning die goedkoop is op dat gebied – je geïsoleerde woning zal dat ook zijn.

Hoe zit het met zolderisolatie?

Veel mensen denken dat zolderisolatie de beste manier is om warmte in huis te houden. Het is zeker waar dat het een kosteneffectieve manier kan zijn om te isoleren. Echter, het feit wil dat de meeste thermische energie verloren gaat door de muren- ongeveer 35-40%. Met ongeïsoleerde muren is er weinig dat de beweging van warmte naar buiten vertraagt.

Hoe werkt buitenmuurisolatie?

Zowel massieve muren als spouwmuren kunnen buiten geïsoleerd worden. Dit houdt in dat er een isolatiemateriaal en een pleisterwerk over de top wordt aangebracht. Het is niet goedkoop, maar het is een effectieve en duurzame manier om je  woning te isoleren. Als de buitenmuurisolatie is aangebracht, slaan de muren de warmte op en geven deze langzaam weer af aan de woning. Wil je meer weten over spouwmuurisolatie en andere vormen? Neem dan contact op met www.koston.nl.