Selecteer een pagina

Werken met bloemen is natuurlijk je passie, tevens verdien je hier je geld mee mocht je de eigenaar zijn van een bloemenwinkel. Geld verdienen is belangrijk, echter hou je meer over op het moment dat je goed op je vaste lasten let. Zonnepanelen kunnen om deze reden ideaal zijn, hier vertellen we je onderstaand graag meer over!

Nederland is een land waarin zonnepanelen steeds populairder worden. Met behulp van zonnepanelen kan er energie die 100% groen is opgewekt worden. Alles wat aan energie teveel wordt opgewekt kan worden teruggeleverd aan de energiemaatschappij. Gemiddeld duurt het ongeveer 10 jaar voordat de investering terugverdiend is. De zonnepanelen zelf gaan meestal 25 jaar of langer mee. Dit betekent in de meeste gevallen dat er dus 15 jaar verdiend kan worden aan de energie. In de meeste gevallen komt dit dan neer op €10.000 to €15.000 winst over 25 jaar. Tevens is het een investering in het milieu en dat is misschien nog wel belangrijker!

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een makkelijke manier om te besparen op de vaste lasten. Na gemiddeld 10 jaar verdient men zoals gezegd op zonnepalen, het kan dus worden gezien als een investering voor de lange termijn. Het is mogelijk om de investering tot wel 5 keer terug te verdienen. De meeste huizen hebben ruimte voor zo’n 15 zonnepanelen. Hier kan heel veel energie mee opgewekt worden. Alles wat niet gebruikt wordt brengt geld op bij de energieleverancier. De energieleverancier betaald een vergoeding voor de groene energie die teveel opgewekt is. 

Dit kan het voor jou betekenen

In de meeste gevallen zorgen zonnepanelen voor een waardevermeerdering van de woning. Daarnaast kunnen mensen geld verdienen door stroom te verkopen aan de energiemaatschappij. Zelfs particulieren kunnen hier de BTW van terugvragen en dat is top. Vaak is er ook een financieel voordeel mogelijk bij de gemeente. Daarnaast zien we ook steeds meer mogelijkheden ontstaan voor het huren van de zonnepanelen. Dit zorgt ervoor dat ook mensen die minder te besteden hebben groene stroom op kunnen wekken. Daarnaast zijn mensen ook minder afhankelijk van de stroom van de energiemaatschappij.