Selecteer een pagina

Volwassenen en kinderen genieten van een zomertuin. Wat je daar nu echt in moet zetten is een gave blokhut. In deze blog nemen we de voordelen van zo’n blokhut met je door. Lees snel verder en doe inspiratie op. Het leukste is als je de voorbeelden gebruikt voor je eigen design. Zet je creatieve vermogens maar eens even flink aan het werk.

Opruimplek

In een tuin kunnen heel wat dingen rondslingeren. En binnen hebben we er lang niet altijd ruimte voor. Opruimen is belangrijk, want dan ziet de tuin er goed en strak uit. Een blokhut is een ideale plek om je spullen op te ruimen. Tuinstoelen, bezem, hark, stoffer en blik, heggeschaar en de grasmaaier vinden er al snel hun vaste onderkomen. Een stuk praktischer en leuker in de tuin met zo’n blokhut in je zomertuin. Echt ideaal. Maar dat is best wel een bekende toepassing, wat zou je nog meer kunnen doen? We dachten aan een:

·        Studio

Er zijn veel mensen in Nederland met muzikale aspiraties, maar ze hebben lang niet altijd de ruimte om hier uiting aan te geven. Misschien wel omdat ze te weinig ruimte in hun huis hebben. Ook geluidsoverlast kan een probleem zijn. In dat geval biedt een blokhut zeker uitkomst. Met de nodige aanpassingen en beveiligingsmaatregelen (alarm bijvoorbeeld) is je studio veilig.

·        Atelier

Naast de tijdskunst muziek is de ruimtelijke kunst, bijvoorbeeld de schilderkunst of beeldhouwen, ook heel goed te beoefenen in een blokhut. Zorg voor goed licht vanuit een raam op het noorden en de kunstwerken stromen uit je handen.

·        Speelplaats kinderen

Een blokhut spreekt tot de verbeelding. Vooral de kinderen zijn dol op een speelplek als deze. Ook als het regent kunnen ze lekker in de tuin spelen. Het is wel verstandig om ervoor te zorgen dat eventuele tuinapparaten veilig opgeborgen zijn. Misschien kun je de blokhut multifunctioneel inzetten in je tuin, door bijvoorbeeld een afgesloten gedeelte voor de opslag van gereedschap te maken en een voorste deel in te richten als plek waar ontspannen en gespeeld kan worden.

·        Jacuzzi

Een andere optie die bij veel mensen tot de verbeelding spreekt is een jacuzzi in de tuin. Ideaal is het om deze in de blokhut te bouwen. Een relaxte plek om te ontspannen in de avond. Een opblaas jacuzzi behoort tegenwoordig ook tot de mogelijkheden.

Conclusie

Ooit gedacht dat een blokhut zoveel toepassingen zou kunnen hebben? Misschien kun je er zelf nog een paar bij verzinnen. Veel plezier met het inrichten van je ideale tuin!

Meer ontdekken?

Wil je meer weten over bloemen en planten? Ideeën nodig voor je tuin? Kijk dan verder op onze site. Dan weet je bijvoorbeeld wat je hebt aan kunstgras en hoe je een boom in je tuin kunt planten.